Küldetésem

A mi történetünk

Utazzunk vissza az időben. Kislányom, Olívia 5 hónapos. Ekkor érte el az alvása az abszolút mélypontot. Éjszakánként már volt, hogy 6-7 alkalommal ébredt, csak cicin volt hajlandó visszaaludni, sőt olyan is előfordult, hogy szinte egész éjszaka cicin volt (mellettem feküdt az ágyban). Napközben az volt a csoda, ha el tudtuk altatni, néha több órán keresztül sem jártunk sikerrel. A legrosszabb az volt, hogy közben láttuk rajta, mennyire fáradt, mégsem aludt el és bizony, a végén már a cici sem segített. Itt értük el mi is azt a pontot a kialvatlanságtól gyötörten, hogy valamin muszáj változtatnunk, ez így nem jó a családunk egyik tagjának sem. Belevágtunk a Sleep Sense programba, ami egészen rövid időn belül elképesztő változásokat hozott az életünkbe. A módszernek köszönhetően Olívia elkezdte átaludni az éjszakákat (6 hónapos kora óta egyszer sem kellett bemennünk hozzá éjjel), a nappalaink rendezetté váltak, az alvások szépen beálltak. Minden sokkal tisztább lett.

Altatási tanácsadás
Amiért belevágtam

Hatalmas hálát éreztem, hogy ez megtörténhetett és azóta bárki is kérdez róla, nagy örömmel mesélem, időközben pedig a hivatásommá lépett elő ez a szemléletmód. Szeretem benne a logikát (igen, a gyereknevelésben is létezhet ez a szó), a követhetőséget és a következetességet, a felismeréseket, amikor a fejemhez kaphatok, hogy „Ó, tényleg!” Legalább is én így éltem ezt meg, és célom, hogy a velem dolgozó családok is átélhessék ugyanezt. Átélhessék a kipihentség érzését, főleg azt, hogy milyen az, ha a gyermekük kipihent, hiszen ez a legfontosabb szempont. 

Az én küldetésem

Küldetésem, hogy megmutassam, lehet másképp is csinálni, hiszen a Sleep Sense módszerrel nem csak tanácsadást nyújtok, hanem kézzelfogható, konkrét tervet készítek a gyermekek igényeire szabva, amitől a szülő is úgy érezheti magát, mintha mindig vele lenne egy plusz erő. Vallom, ha kisbabánk, gyermekünk van, az nem egyenlő azzal, hogy elfelejthetjük az alvást. Az alvást egyszerűen nem lehet elfelejteni, az alapvető szükségleteink egyik legfontosabb eleme. Aludjunk hát jól!