Kettéosztott éjszaka – Mit lehet tenni?

A kettéosztott éjszaka jelentősen megnehezítheti a szülők dolgát

Hallottál már a kettépsztott éjszaka fogalmáról? Kicsit bővebben elmagyarázom, hogy mi ez, és milyen tippeket oszthatok a túléléshez. Az időben egy óriásit visszalépve, nagyon gyakori volt, hogy az emberek az éjszaka felét töltötték egy huzamban alvással, néhány órára felébredtek, majd az éjszaka hátralévő részében visszaaludtak.

kettéosztott éjszaka

Emberi emlékezetnek köszönhető a kettéosztott éjszaka

A környezetből és az életmódból adódóan sok közösségben volt általános jelenség az éjszakai ébren töltöt idő. Általában ez az időszak azonban még így is a pihenésről szólt. Néha ilyenkor az emberek együtt énekeltek, ettek-ittak valamit, vagy csak megbeszélték az ügyes-bajos dolgaikat. Úgy látszik hát, hogy az éjszakai ébredés megmaradt a kollektív DNS-ünkben.  

Sokszor tapasztalni gyerekeknél

A kettéosztott éjszaka jelenségét sokszor tapasztalni gyerekeknél. Általában az estékkel minden rendben megy, a gyermek szépen lefekszik, el is alszik és úgy tűnik, hogy békésen átalussza az éjszakát. A probléma akkor merül fel, amikor a gyerek éjfél körül felébred és pár órát „bulizással” tölt, majd visszafekszik és alszik reggelig. Szeretnélek megnyugtatni, hogy ez egy teljesen természetes jelenség, nincs mitől tartani ezzel kapcsolatban, viszont szülőként mi valószínűleg nem érezzük annyira magunkat ilyenkor „bulis” hangulatban. 

Ha úgy érzed, hogy segítségre van szükséged

Sok más alvási nehézség megoldása mellett a kettéosztott éjszakát is meg tudjuk együtt oldani. Foglalj egy 15 perces kötelezettségmentes telefonbeszélgetést velem és átbeszéljük, hogyan tudok segíteni. 

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük